Nacka Musikklasser firar 30 år av verksamhet!

Hälsningar

nackaMK_30 Ale Möller, musikant

Ale Mšller band: Ale Mšller
foto: Moa Karlberg

”Att få musicera med Nacka Musikklasser är en livgivande upplevelse. Man ger musik. Och får tillbaka; Energi, Entusiasm och Ungdomligt musikanteri på hög nivå. Sann glädje!”

 Petra Marklund

September

Fotograf: Patric Ullaeus
Grattis Nacka Musikklasser till era 30 år och lycka till i framtiden! Ni gör ett stort och viktigt arbete och jag vill rikta ett tack till rektor och era idoga och besjälade lärare! För mig har Nacka Musikklasser betytt väldigt mycket. Alla låtar jag lärt mig, vanan att få sjunga inför andra, hitta och utveckla mitt eget instrument och det roliga i att ha ett stort gemensamt intresse med alla klasskompisar! Jag är jätteglad att jag fick chansen att blanda mina vanliga skolämnen med det bästa jag vet, det gjorde min skolgång så mycket mer lärorik och rolig! Stort grattis och kul att vi fyller 30 samma år!

Lena Willemark

©matslefvert1matslefvert_DSC6873-3
foto: Mats Lefvert
 “Det var så kul och inspirerande att få samarbeta med Nacka musikklassers trevliga elever och lärare under årets julkonserter! Det som drabbade mig så starkt i samarbetet med Nacka Musikklasser, var den totala närvaron. Den fanns hos alla elever men också hos lärarna. Den där magiska närvaron när man älskar att sjunga och övertygelsen om att varje ton blir en stjärna i universum.”

Mattias Enn, estradör

???????????
foto: Carl Thorborg
Kära elever på Nacka Musikklasser!
Vilken glädje och lycka att få sjunga med er i Berwaldhallen i december 2012. Ni var alla så begåvade och sympatiska, och ni accepterade och välkomnade mina urgamla revymelodier och kupletter från Ernst Rolfs och Karl Gerhards dagar, som jag presenterade för er. Ni artikulerade utmärkt, sjöng i stämmor och publiken klämde i med allsång så taket lyfte! Jag kommer aldrig att glömma killarnas version av ”Jazzgossen”, och det tror jag många kan hålla med mig om.

Margareta Bengtson

Margareta_Bengtsson
foto: Annika Falkuggla

Jag blev verkligen imponerad av alla barn och ungdomar som hade så fin koncentration, inlevelse och glädje när de med självklarhet och bravur sjöng all sorts musik, allt ifrån enkla julsånger som “Hej Tomtegubbar” till riktigt svåra körstycken av B. Britten och F. Poulenc. Det känns tryggt att Sveriges unika körtradition får leva vidare och utvecklas med hjälp av Nacka Musikklasser och deras kunniga lärare. Lycka till framöver!

Peter Asplund, jazzartist

PeterAsplund_04

Foto: the Studio
”Hade den stora äran att få vara gästsolist med Nacka Musikklasser i Berwaldhallen i samband med de årliga julkonserterna.
Det var en fröjd att få samarbeta med så oerhört välsjungande barn och ungdomar. De är ju redan proffs!!
Lärarlaget var dessutom toppklass, så jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att konsertera mer med dem alla i framtiden.”

Charlott Runevret
Produktionschef, Stockholms konserthus

Runevret

”Vi på Konserthuset är otroligt glada över samarbetet med Nacka Musikklasser i samband med våra julkonserter för barn. Elevernas sånginsatser lämnar ingen oberörd och entusiasmen, med vilken de tar sig an uppgiften, smittar av sig på både ung och gammal!”

Anders Widmark

AndersW_Press
foto: Knotan

“Nacka Musikklasser är en av de där riktigt bra svenska ungdomskörerna som det är ett sant nöje att jobba med. En ren, rak och snygg körklang.”

Gerd Björnung,
Programchef Evenemang i Berwaldhallen

140214 gerd1

”Jag vill börja med att tacka för alla fantastiskt fina konserter genom åren. Det har varit, och är fortsatt, otroligt roligt att samarbeta med Nacka Musik Klasser. Barnen och ungdomarna är lyhörda och proffsliga på scenen och presterar på topp varje gång, så det blir alltid bra.”

 Tobias Vestman, operasångare

Tobias Westman 2013_2

Nacka musikklasser!
För mig var Nacka Musikklasser en trygg plats där jag fick plats att utvecklas musikaliskt och socialt både i grupp och som individ. Där fick jag och andra som hade musikaliska ambitioner utöver körsången utrymme för våra idéer och intressen vilket för mig var väldigt viktigt och satte av mig på den väg som har lett till att jag idag kallar mig operasångare .

Hans Peters
Ordförande i Nacka kulturnämnd 

IMG_6180 (2)

Kulturnämnden och Nacka kommun vill verkligen gratulera Nacka musikklasser på detta 30-åriga jubiléumsår. Kommunen är stolt över era prestationer och ert viktiga arbete för att lyfta musiken och kulturen såväl i Nacka som utanför dess gränser, i övriga landet och även internationellt. Det hoppas vi att ni vill fortsätta med också de kommande 30 åren och självklart ännu längre. STORT GRATTIS!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: